Näköislehti

Jätä ilmoitus

Yhteystiedot

Mediakortti

  • Uutiset

    Ihmiset

    Urheilu

    Vapaa-aika

    Lisää

    Automaailma

    Kolumnit

    Vieraskolumnit

    Lukijoiden mielipiteet

    Kaupallinen yhteistyö

    Etusivu

    Uutiset

    Ihmiset

    Urheilu

    Vapaa-aika

    Näköislehti

    Automaailma

    Kolumnit

    Vieraskolumnit

    Lukijoiden mielipiteet

    Kaupallinen yhteistyö

    Jätä ilmoitus

    Yhteystiedot

    Mediakortti

    Joulukinkku – Kun suomalaisista tulee italialaisia

    Vieraskolumnit
    2.12.2020 7:00

    Tuu­la Kuk­ko­la-Räi­nä

    Vis­kaa­lin ti­lan emän­tä

    Pot­ka­ton vai pot­kal­li­nen. Mah­tuu­han var­mas­ti uu­niin. On­han tuo­re ei­kä pa­kas­tet­tu. Mi­ten se pais­te­taan.

    Kink­ku, tuo jou­lu­pöy­täm­me kruu­nu.

    Olem­me Vis­kaa­lis­sa op­pi­neet, et­tä jou­lu­kink­ku on va­ka­va asia suo­ma­lai­sil­le. Niin va­ka­va, et­tä kin­kun pe­rään ky­sel­lään jo syys­kuus­sa ja sii­tä pu­hu­taan tut­tu­jen kans­sa en­nen jou­lua ja jou­lun jäl­keen. Niin va­ka­va, et­tä pai­kal­li­nen kult­tuu­ri-ih­mi­nen hauk­kuu li­ha­mes­ta­rim­me use­aan ker­taan mo­nes­sa ka­na­vas­sa, kun ha­ki­jak­si vär­vät­ty mies on oh­jeis­tuk­sen puut­tees­sa nou­ta­nut vää­rän­lai­sen kin­kun kau­pal­tam­me.

    Jou­lu­na ky­sy­tään usein myös kin­kun al­ku­pe­räs­tä, kas­vuo­lo­suh­teis­ta, pos­su­jen ruo­kin­nas­ta ja vaik­ka­pa ras­vai­suu­des­ta.

    Jou­lu­kink­ku on va­ka­va asia myös meil­le. Myym­me vain suo­ma­lai­sia tuo­re­kink­ku­ja, jot­ka mes­ta­rim­me leik­kaa­vat ja suo­laa­vat juu­ri so­pi­vik­si. Ny­kyi­sin kink­ku ei myös­kään saa ol­la ko­vin iso, kun jou­lu­na ha­lu­taan syö­dä muu­ta­kin. Meil­tä han­ki­taan esi­mer­kik­si nau­dan fi­lei­tä ja pais­te­ja kin­kun rin­nal­le tai ti­lal­le.

    Ita­li­an ruo­ka­kult­tuu­rin suu­re­na ys­tä­vä­nä olen huo­man­nut, et­tä suo­ma­la­lais­ten suh­tau­tu­mi­ses­sa jou­lu­kink­kuun on sa­mo­ja piir­tei­tä kuin ita­li­a­lais­ten suh­tau­tu­mi­ses­sa ruo­kaan yli­pää­tän­sä. Laa­tu, al­ku­pe­rä, tuo­reus ja maku ovat Ita­li­as­sa tär­kei­tä joka päi­vä ja juu­ri oi­ke­an­lai­sen raa­ka-ai­neen han­kin­taan ha­lu­taan sat­sa­ta. Kaik­ki tämä kun vai­kut­taa myös ma­kuun.

    Tois­tai­sek­si me suo­ma­lai­set olem­me ita­li­a­lai­sia vain jou­lu­na, mut­ta voi­sim­me op­pia heil­tä li­sää ja pa­nos­taa enem­män ruu­an ja raa­ka-ai­neen laa­tuun, al­ku­pe­rään ja ma­kuun esi­mer­kik­si mää­rän tai hin­nan si­jas­ta.

    Sekä pot­kat­to­mien et­tä pot­kal­lis­ten kink­ku­jen pais­ta­mi­nen ta­pah­tuu seu­raa­vas­ti: uu­nin läm­pö läm­pö 180 °C ja kun kink­ku lai­te­taan uu­niin, läm­pö las­ke­taan 100 °C. Pais­te­taan kun­nes si­sä­läm­pö­ti­la 74 as­tet­ta, yli­kyp­säs­sä 84°C. Kan­nat­taa käyt­tää pais­to­mit­ta­ria!

    Lo­puk­si vie­lä OSAO:n ra­vin­to­la-, ca­te­ring- ja elin­tar­vi­ke­a­lan kou­lu­tus­pääl­lik­kö Esa Kop­pe­lon vink­ki: kink­ku kan­nat­taa lait­taa uu­niin jää­kaap­pi­kyl­mä­nä, niin kink­ku py­syy si­säl­tä­kin me­he­vä­nä.

    Hy­vää ja her­kul­lis­ta jou­lua kai­kil­le! Buon Na­ta­le!

    Etusivulla juuri nyt

    17:10

    Uusia burles­ki­tu­lok­kaita esitellään Oulussa – "Kaikkea ei tarvitse tehdä naisellisesti"

    6:00

    Senio­ri­tu­be­tusta maan ja taivaan väliltä

    6:00

    Nuorten kriisikeskus Tuirassa saa jatkoa – "Ei ole niin pientä huolta tai kriisiä, etteikö siitä olisi hyvä puhua"

    7:00

    OAK löysi uuden toimi­tus­joh­tajan kaupungilta – Matti Matinheikki painaa kaasua

    6:00

    Tammikuu toi odotetun piris­tys­ruiskeen liikun­ta­kes­kuksiin

    6:00

    Jaakko Kuusisto: 2020 oli suurten haasteiden vuosi

    Näköislehti

    KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

    KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

    30.1.2020 12:05

    Faski­a­ma­ni­pu­laatio on mysteeristen kipujen etsimistä ja hoitamista

    KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

    9.1.2020 9:00

    Itävallan Salzburgista Lipporantaan

    Santeri Hilli asuu kerrostalohuoneistossa Lipporannassa itävaltalais-italialaisen puolisonsa Magdalena Di Lucan ja pariskunnan viisi kuukautta vanhan Lumi-tyttären kanssa.

    Santeri Hilli asuu kerrostalohuoneistossa Lipporannassa itävaltalais-italialaisen puolisonsa Magdalena Di Lucan ja pariskunnan viisi kuukautta vanhan Lumi-tyttären kanssa.

    KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

    28.11.2019 9:00

    Oikeanlainen rakennettu

    ympäristö tekee onnelliseksi

    STUDIO TIMO HEIKKALA OY

    KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

    4.11.2019 15:00

    Opiske­li­ja­parin liikunnallista elämää Lipporannassa

    Studio Timo Heikkala

    Kotikaupungin kuulumiset kerran viikossa keskiviikkoisin

    Oululainen Forum24 pureutuu paikallisiin uutisiin, viihteeseen ja mieleenpainuviin tarinoihin. Levikki noin 85 000.

    Olemme osa Kaleva Mediaa.

    Yhteystiedot

    Käyntiosoite: Solistinkatu 4, 90140 OULU

    Puhelin: 0207 545 700

    Fax: 0207 545 701

    ISSN: 1458-4042

    Linkit

    Tietosuoja

    Käyttö- ja sopimusehdot

    Palaute

    Kotikaupungin kuulumiset kerran viikossa keskiviikkoisin

    Oululainen Forum24 pureutuu paikallisiin uutisiin, viihteeseen ja mieleenpainuviin tarinoihin. Levikki noin 85 000.

    Olemme osa Kaleva Mediaa.

    Yhteystiedot

    Käyntiosoite: Solistinkatu 4, 90140 OULU

    Puhelin: 0207 545 700

    Fax: 0207 545 701

    ISSN: 1458-4042

    Linkit

    Tietosuoja

    Käyttö- ja sopimusehdot

    Palaute