Sanna Häyrynen | 2018-04-12
Näytä kommentit
  • 20399uutinen tutoris Tutoriksen Sari Arffman ottaa Oulusta etäyhteyden Hanna-Mari Virtaseen, joka työskentelee Sotkamossa. (Kuva: Sanna Häyrynen)

Joustavat työajat, lomat koululaisten kanssa ja etätyöskentely ovat olleet arkea oululaisessa kuntoutus- ja hoivayritys Tutoriksessa jo ­pitkään.

– Lähes sata prosenttia työntekijöistämme on naisia, ja perhevapailla saattaa olla samaan aikaan neljännes henkilöstöstämme, joten työn ja perhe-elämän yhdistämistä on pitänyt miettiä, sanoo kuntoutuksen toimialajohtaja Sari Arffman Tutoriksesta.

Pari vuotta sitten yritys lähti Väestöliiton kutsumana mukaan perheystävällisyyshankkeen pilotointiin.

– Alkukartoituksen perusteella perheystävällisyytemme taso oli jo valmiiksi hyvä. Väestöliitolta saimme kehittämisapua, kertoo hanketta Tutoriksessa vetänyt ­Arffman.

Pilottihankkeeseen osallistuneista yrityksistä Tutoris sai perheystävällisyystunnuksen ensimmäisten joukossa maaliskuussa. Tunnuksen nappasivat myös DNA ja Mannerheimin lastensuojeluliitto.


Elävä etäesimerkki

Arffman ottaa tottunein elkein Oulusta etäyhteyden Tutoriksen Kainuun-tiimissä työskentelevään puheterapeutti Hanna-Mari ­Virtaseen.

Virtanen tervehtii kotoaan Sotkamosta.

– On kätevää, kun tällä tavalla etänä voi osallistua palavereihin eikä tarvitse edestakaisin suhata ja matkustella, hän sanoo.

Kainuun-tiimin työntekijöillä maanantai on pääsääntöisesti toimistopäivä. Muina päivinä Virtanen saattaa esimerkiksi käydä aamupäivällä asiakkaiden luoda ja tulla sen jälkeen kotiinsa tekemään toimistotöitä.

– Viime viikolla vein poikani hammaslääkäriin keskellä päivää. Joustava työ helpottaa kyllä asioiden hoitamista ja arjen suunnittelua, sanoo Virtanen.

Hänellä on kolme lasta: kouluikäinen, esikoululainen ja parivuotias.


Perhe on laaja

Sari Arffman sanoo, että ulkoapäin annettu tunnustus on saanut arvostamaan oman työpaikan toimintakulttuuria yhä enemmän.

Jo ennen hanketta olemassaolleita perheystävällisiä käytäntöjä ja periaatteita on nyt tuotu vielä selvemmin työntekijöiden tietoon.

– Ei tarvitse miettiä, voiko lähteä kesken työpäivän käyttämään lasta lääkärissä tai voiko tehdä aamun etätöitä kotoa ennen kuin lapset lähtevät kouluun.

Tällä hetkellä Tutoriksen työntekijöistä 18 prosenttia on äitiyslomalla. Osa-aikaisesti työskentelee lähes kolmannes.
Työntekijöitä koko konsernissa on noin 160, joista alle kymmenen on miehiä.

Perheystävällisyys tarkoittaa muutakin kuin lapsiperheiden huomioimista.

– Siihen kuuluu koko elinkaari. Perhettä ovat puoliso siinä missä vanhenevat vanhemmatkin, joita on hoidettava, Arffman täsmentää.


Terapiaa ruudulta

Sotkamolainen puheterapeutti Hanna-Mari Virtanen hyödyntää etäyhteyttä palavereihin osallistumisen lisäksi puheterapia-asiakkaidensa kanssa.

– Etäkuntoutus yleistyy. Joissain tilanteissa se toimii paremmin kuin kasvokkainen terapia. Fyysinen sama tila saattaa arastuttaa, mutta teknologia taas motivoida. Tietokoneet, pelit ja sovellukset ovat lapsille tuttuja juttuja, Virtanen ­huomauttaa.

Etäkuntoutus toimii myös silloin, kun sijaista terapeutille ei löydetä samalta paikkakunnalta.

Kun työtä tehdään etäällä työpaikasta, kellokorttia ei voi vilauttaa aamulla töiden alkaessa.

– Seuraamme työaikaa sähköisen kalenterin avulla. Meillä on luottamus työntekijöihimme, Arffman toteaa.

FAKTA

Tutoris Oy

Puhe-, toiminta-, fysio- ja etäterapiaa tarjoava kuntoutus- ja hoiva-alan yritys.

Perustettu Oulussa 2003.

Toimipisteitä ympäri Suomen.

Toimitusjohtajana Laura Juvala.

Väestöliitto antoi Tutorikselle vastikään perheystävällisen yrityksen tunnuksen.

Aiemmin palkittu muun muassa Suomen parhaana työpaikkana.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit