Kari Utoslahti | 2018-02-14
Näytä kommentit
  • 17961uutinen arjen turvaaja Kahvila-ravintola Pömilän yrittäjä Marika Keränen on yksi vuoden 2018 Arjen turvaajista.

Yrittäjä Marika Keränen Limingasta, turvallisuuskoordinaattori Eeva Kröger Joensuusta ja syöpäsairaanhoitaja Anne Ollgren Tampereelta ovat vuoden 2018 Arjen turvaajat.
KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön palkinnot jakoi presidentti Tarja Halonen Helsingissä Finlandia-talolla Ystävänpäivänä.
Iloinen yllätys
Marika Keränen on toiminut tyrnäväläisen Pömilä-kahvila-ravintolan yrittäjänä kahdeksan vuotta. Hän on huomionosoituksesta otettu.
– Se tuli minulle täytenä ja samalla iloisena yllätyksenä.
KAKS perustelee hänen valintaansa sillä, että hän tekee poikkeuksellisen tärkeää työtä tyrnäväläisten kokonaishyvinvoinnin edistämiseksi ja edistää esimerkillisellä tavalla kunnan elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä.
Kahvila-ravintolassaan hän toimii kuntalaisten ”varaäitinä”.
Viikoittain ravintolassa jaetaan ruokaa vähävaraisille yhdessä järjestöjen kanssa. Hän tarjoaa lisäksi ruokakassiaan hakeville aamupuurot ja -kahvit.
Lisäksi hän on ottanut ravintolaansa harjoittelijoiksi kehitysvammaisia sekä oppimis- ja käytöshäiriöisiä nuoria harjoittelijoiksi ja työssäoppimiseen. Usealle nuorelle harjoittelu on ollut käänteentekevä asia elämässä.
Keränen käyttää paikallisia raaka-aineita ja ylijäämäruoka myydään iltapäivisin edullisesti pois.
Ihmisten auttaminen on hänelle sydämenasia.
– Saan siitä hyvän mielen. Hyvä kiertää aina takaisin, hän kiteyttää.
Turvaa kylille
Eeva Kröger edistää arjen turvallisuutta erityisesti maaseudun kylissä. Hän vastaa muun muassa Turvaa maaseudulle -hankkeen käytännön toteutuksesta.
Anne Ollgren työskentelee korva- ja suusairauksien vastuualueella Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Hänellä on pitkä kokemus korva-, nenä-, kurkku- ja suusairauksien syöpäpotilaiden hoidosta. Potilas on hänelle aina ensisijainen.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit