Jari Pirkola, toimitusjohtaja, Partnera Oy | 2018-01-19
Näytä kommentit
  • 17713jari pirkola

Suomessa on viimein päästy taloudessa kasvu-uralle. Iso osa muusta maailmasta onkin ollut sillä jo tovin. Hyvä vire näkyy monessa. Kuluttajien luottamus talouteen kasvaa ja työllisyys kohenee. Investoinnit lisääntyvät ja sijoitukset rahastoihin ovat kasvussa.
Suomen kasvun siemenenä voidaan pitää vuonna 2016 alkaneita investointeja, jotka näyttävät jatkuvan hyvällä tasolla myös tänä vuonna.
Sijoittaminen ja investoinnit kulkevat käsi kädessä, toisen sijoitus on toisen investointi. Siinä missä sijoittaja sijoittaa esimerkiksi rahastoon, niin rahasto vuorostaan sijoittaa yritykseen, joka usein käyttää rahan investointeihin.
Maailmalla vuosien saatossa matkanneena on yhtenä merkkinä alueen kehityksestä voinut pitää hotellihuoneen ikkunasta näkyvien rakennusnostureiden määrää. Viime kesänä, kun katselin kaupunkia ja satama-aluetta Vihiluodonrannasta käsin, näkymä yllätti – myös täällä tapahtuu.

Oulun satamaan investoidaan kuluvien vuosien aikana yli 50 miljoonaa euroa. Viime viikolla kerroimme, että Partnera on valmis investoimaan kasvavien materiaalivirtojen käsittelyä tehostavaan logistiikkakeskukseen 10–15 miljoonaa euroa. Partneralle hanke on sen uuden strategian mukainen. Sijoitamme julkisen ja yksityisen toiminnan rajapintaan.
Tämä hanke on hyvä esimerkki siitä, millaisia tuki-investointeja on tehtävä, että kokonaisuudesta saadaan haluttu hyöty liike-elämälle. Syväväylä on hieno asia pohjoissuomalaisille yrityksille. Se mahdollistaa yli kaksi kertaa suurempien laivojen saapumisen Oulun satamaan ja sitä kautta merkittävän logistiikkakustannusten aleneman.

Viime vuosina Oulun Sataman konttiliikenne on kasvanut hienosti ja juuri konttien käsittelyyn sekä väliaikaisvarastointiin uutta logistiikkakeskusta tarvitaan. Uudet ja kustannustehokkaat palvelut varmistavat myös jatkossa, että kansainväliset huolitsijat tuovat lastinsa Ouluun.
Ouluun saapuvien konttilaivojen paluulastien kanssa ei ole tiedossa ongelmia. Pohjoissuomalaisella puuteollisuudella menee hienosti ja vietävää riittää.
Loppujen lopuksi tässä hankkeessa on kyse suuremmasta kokonaisuudesta, jonka päämääränä on parantaa yritysten kilpailukykyä. Se on vähän kuin nykyaikaisessa yrityksessä, yhden ihmisen tiedot ja taidot ovat osa kokonaisuutta, jossa tiedot ja taidot kumuloituvat menestyksen avaimiksi.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit