Jussi Karjula, Hoivatilojen toimitusjohtaja | 2018-01-03
Näytä kommentit
  • 17636jussi karjula

Uuden vuoden ja itsenäisen Suomen toisen vuosisadan alkaessa kurkistan aluksi hieman historiaan.
Itsenäisen isänmaan alkuvuodet ja vuosikymmenet olivat vaativia ja vaiherikkaita. Todellinen kansakunnan yhtenäisyyttä mittaava haaste kohdattiin kaksi vuosikymmentä itsenäistymisen jälkeen toisessa maailmansodassa.
Sodan paineessa ja jälleenrakentamisen aikana Suomesta muodostui aidosti yksi kansakunta. Yhdessä taisteltiin ylivoimaista vihollista vastaan ja yhdessä jälleenrakennettiin sodan tuhoista uusi Suomi. Mitä tästä hengestä voisimme oppia tänään?
Nykyisin elämme poikkeuksellisen hyvää aikaa.
Eriarvoisuudesta huolimatta lähes kaikilla on perustarpeet kunnossa. Iso osa suomalaisista elää yltäkylläisyydessä. Kansakunnan ongelmat taitavat olla enemmän henkisen apatian puolella. Onko niin, että hyvä aika passivoi ja ryhdymme valittamaan pienistä asioista?

Viime aikoina yhteiskunnallisessa keskustelussa pinnalla on ollut erityisesti sote- ja maakuntauudistus. Se on pääministeriä lainaten ”rauhanajan suurin uudistusprojekti”. Nyt näyttää siltä, että uudistus on etenemässä maaliin.
Yksi keskustelun kipupiste on ollut kansalaisten valinnanvapaus ja yksityisen sektorin rooli palveluiden toteuttamisessa. Tässä keskustelussa olen hämmästelyt vastakkainasettelun henkeä. Meillä on runsaasti esimerkkejä siitä, kuinka yhdessä toimien, yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöllä on saavutettu erinomaisia tuloksia.
Hoivatilat on ollut osaltaan pelinrakentajana jo yli 50 kunnan alueella. Olen työssäni nähnyt sen, miten yhdessä tekemällä on saatu asukkaille monipuolisia vaihtoehtoja ja entistä parempia ratkaisuja.

Usein kuulee, ettei yksityinen sektori voi ajatella yhteiskunnan etua, koska sen tärkein tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa.
Tällaista väitettä en voi sulattaa. Mikään yritys ei voi toimia uskottavasti ja pitkäjänteisesti, jos sen toiminta ei perustu terveisiin arvoihin sekä asiakkaille ja yhteiskunnalle hyötyjen tuottamiseen.
Sote-kentässäkin yksityisten toimijoiden olemassaolon oikeutus perustuu siihen, että ne tuottavat fiksuja ratkaisuja laadukkaasti, kustannustehokkaasti ja nopeasti!
Näiden raamien täyttyessä yrityksellä on oikeus tuottaa myös voittoa, josta osa palautuu erilaisina maksuina yhteiskunnalle ja osa yrittämisen riskin ottaneille omistajille.
Ilman riskinottokykyisiä, työpaikkoja ja elinvoimaa luovia yrityksiä yhteiskunta ei ole toimiva.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit