Ilmoitus

Finlandia Hotel Airport Oulu | Matkailu ja vapaa-aika 2017-10-23
Näytä kommentit
  • 17063aamiaisp%c3%b6yt%c3%a41
  • 17066tapaslajitelma
  • 17065aamiaistila
  • 17064kirjasto

Finlandia Hotel Airport Oulun yrittäjille on tärkeää, että käytettävät raaka-aineet sekä tuotteet ovat lähialueella tuotettuja. Oulunseudulla on lukuisia viljelijöitä, karjankasvattajia, panimojen edustajia sekä muita tuottajia, joiden tuotteita käytetään hotellissa päivittäin.

”Naudanlihan ostamme suoraan Kujalan tilalta Hailuodosta” kertoo hotelliyrittäjä Timo Väärälä ja jatkaa ”Kujalan tilan liha on eettinen vaihtoehto, karja laiduntaa luonnonniityillä hoitaen samalla arvokasta perinnemaisemaa.”

Hailuodossa vaalitaan lähituotannon perinteitä. Finlandia Hotel Airport Oulusta löytyy myös Hailuodon Panimon kotimaista luomuolutta. Hailuodon Panimolle on kunnia-asia valmistaa saksalaistyylisiä luomuoluita suomalaiseen makuun ilman säilöntä- ja lisäaineita. Myös muissa juomissa suositaan paikallisia mahdollisuuksien mukaan. Tyrnävältä saapuvat hotellin ravintolassa käytettävät vodka-tuotteet.

Yksi makeimmista lähiruokatuotteista on jälkiruoissa käytettävät jäätelöt ja sorbetit. Sortolan Jäätelö on pieni ylikiiminkiläinen jäätelötehdas, jossa valmistetaan suussa sulavaa jäätelöä oman maatilan maidosta. Tuotteiden valmistuksessa suositaan kotimaisia lähiseudun raaka-aineita ja esimerkiksi mansikat tulevat ihan tilan vierestä. Lisäksi tuotteissa ei ole lisäaineita.

”Espanjalainen Ravintola El Sabor luottaa kotimaiseen raaka-ainetuotantoon ja mahdollisuuksien mukaan alueen lähiruokatuotantoon. Espanjalainen keittiö yhdistettynä lähiruokaan toimii vallan mainiosti – perustuuhan espanjalainen keittiö hyvin pitkälle laadukkaisiin vihanneksiin sekä lihaan höystettynä oliiviöljyllä ja espanjalaisilla mausteilla.” kertoo Timo Väärälä.

Ei vaan elintarvikkeita, vaan myös palveluita ja matkamuistoja

Lähialueajattelu ei rajoitu vaan elintarvikkeisiin.Hotellin pienessä myymälässä on myynnissä lähialueiden käsityöläisten, valokuvaajien ja taiteilijoiden tuotteita. Lintualueena tunnettu Kempeleenlahti näkyy matkamuistoissa ja postikorteissa: myymälästä löytyy lintuaiheisia tuliaisia aina T-paidasta lintukirjaan.  Oman pikantin lisänsä tuo hotellissa koiravieraille annettava lahjapaketti. Kaikki paketissa olevat lemmikkieläintuotteet hankitaan oulunsalolaisesta Koirakaverista.

Myös erilaisia palveluita ostetaan lähialueelta. Hotellin kiinteistöhuolto ja remontointi hoidetaan kaikki paikallisten yritysten voimin. Kempeleläisen Pihakone Raudasojan perinteinen talonmies huolehtii päivittäin erilaisia askareita aina ilmastoinnista piha-alueen kunnossapitoon. Kiinteistössä on suoritettu mittavat remontit viime vuosina ja kaikissa remonteissa on ollut mukana Rakennustoimisto Hannu Vesala Oy Varjakasta.

”Suosimalla lähialueen yrityksiä, tuemme myös alueellista hyvinvointia. On tärkeää, että pidetään yhtä ja pyritään käyttämään toistemme palveluita ristiin – se on hyväksi kaikille alueen yrityksille oman toimintamme mukaan lukien”, kiteyttää Timo Väärälä.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit