Satu Koho | 2017-09-14
Näytä kommentit
  • 1683820170504 111120 %e2%80%93 kopio

Se on hevonen.
Näin väitti kolmivuotias, vaikka neuvolatädin näyttämä kuva esitti ilmiselvästi lehmää.
Silmälääkärireissuhan siitä tuli. Näössä ei ollut vikaa, kaupunkilaislapsi ei vain tuntenut maaseudun eläimiä.

Takavuosien blondivitseissä tyhjäpää hakee navetasta sikanautaa. Parhaillaan pyörivässä mainoksessa on hukassa jauhe, jonka lihaa ei kaupasta löydy.

Värjätystä maidosta on liikkunut villejä totuuksia pitkään.
Tämä kirvoitti maitotilaa pyörittävän Raija Rissasen lataamaan viime viikolla nettiin videon, jossa lehmän nieluun asennetaan ”väripatruuna” maidon valkaisemiseksi.

Video on vedätys: sillä näytetään pitkää nenää paitsi pahan puhujille, myös herkkäuskoisille. Maitoa ei värjätä tiloilla eikä missään muuallakaan.

 

Euroopan elintarvikevirasto Efsan mukaan suomalainen ruoka on ylivoimaisesti puhtainta.
Tutkituista elintarvikenäytteistämme vain vajaassa 11 prosentissa näkyi viitteitä torjunta-ainejäämistä. Viro kiri puhtaudessa tutkimuksen kakkoseksi, ja siellä jää­mien prosentti oli jo 18.

Efsa syynäsi kaikkiaan 30 maan näytteet. Ei liene yllättävää, että eniten jäämiä löytyi kolmansista maista (lue: halpatuotantomaista) tuoduista elintarvikkeista, kuten mausteista ja pähkinöistä.

Espanjalaiset ja belgialaiset elintarvikkeet pärjäsivät tutkimuksessa heikosti mutta osoittautuivat silti nippa nappa turvallisiksi. Hylkypuolella kärjessä olivat Malta ja Kypros.

Tutkimuksesta on myös luettavissa, ettei DDT:n aika ole ohi. Tämän ”Täystuhona” kaupatun ja 70-luvulla Suomessa pannaan asetetun hyönteismyrkyn jäämiä löytyy yhä eurooppalaisistakin lampaanmaitotuotteista. Järkyttävää.

 

Suomessa ruuan puhtaus ja turvallisuus on tietoinen valinta, jonka eteen tehdään myös ankarasti töitä.

Edellä mainittua Raija Rissasta sieppasi se vähättely, vääristely ja mustamaalaaminen, joka kohdistuu hänen ja monien muiden harjoittamaan elinkeinoon.

Miten suuren arvon sinä annat kotimaiselle ruokaketjulle, vaikkapa naapurin maajussille tai lähikauppiaallesi?

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit