Forum24 | 2017-06-19
Näytä kommentit
  • 16166omvf steve cutts Festivaalin vieraaksi saapuu lontoolainen animaattori Steve Cutts.

Oulun Musiikkivideofestivaalit vie yleisön matkalle virtuaalisista ulottuvuuksista urbaaniin tarinankerrontaan.
Festivaalit järjestetään osana Oulun juhlaviikkoja 23.–27. elokuuta, tänä vuonna jo 24. kertaa.
Ohjelmistossa etsitään vastauksia muuttuvan median ajassa askarruttaviin kysymyksiin ja pohditaan, ketkä luovat tämän ajan legendat, keitä seuraamme epävarmoina aikoina ja mistä saamme voimaa.
Festivaaleilla nähdään maailman ensimmäinen Virtual Reality -musiikkivideonäytös, Suomen ensi-iltansa saava yhdysvaltalainen dokumenttielokuva The Allins ja kotimaisen Edumania-elokuvan ensi-ilta. Festivaalin vieraaksi saapuu myös lontoolainen animaattori Steve Cutts.
Festivaalien tuore taiteellinen johtaja Jaakko Mattila luonnehtii tämän vuoden teemoja:
– Oulun Musiikkivideofestivaalit ja sen kaltaiset kollektiiviset tapahtumat toimivat instrumenttina maailman ja kulttuurin kokemiseen ja ymmärtämiseen. Keitä kuunnellaan nykyajan nuotiopaikoilla? Kuka on antanut äänen eksentrikoille ennen internet-aikaa? Entä missä on uusi teknologia taiteessa?
– Virtuaalitodellisuuteen panostetaan valtavasti monilla aloilla, mutta millaisia ovat VR-teknologiaan perustuvat musiikkivideot?

Videotaiteen mestareita
ja suunnannäyttäjiä

Oulun Musiikkivideofestivaaleilla lanseerataan uusi tapa kokea festivaaliesitys, kun festivaaleilla nähdään maailman ensimmäinen Virtual Reality -musiikkivideonäytös.
Musiikkivideo on aina ollut kärkipäässä soveltamassa uutta teknologiaa, eikä VR-teknologia tee poikkeusta.
Festivaaleilta saatavien lasien avulla ja festivaalin omaa applikaatiota käyttäen katsoja voi sukeltaa sisälle musiikkivideoon ja nähdä suosikkibändinsä soittavan ympärillään.
Lontoolainen animaattori Steve Cutts, jonka modernia yhteiskuntaa kommentoivat videot ovat saavuttaneet viraalin suursuosion, esittelee videotaidetta ja keskustelee animoidun musiikkivideon mahdollisuuksista.
Festivaaleilla vierailee myös Kari Tykkyläinen eli Tykylevits, joka edustaa lähiöshamanismin käsitettä puhtaimmillaan. Kulttihahmoksi ja yhdeksi Suomen ensimmäisistä tubettajista nousseelta taiteilijalta nähdään videokatselmus ja performanssi.
Musiikkivideo- ja elokuvaohjaaja Sami Sänpäkkilän teoksista nähdään taiteilijan alustama musiikkivideoretrospektiivi ja omaehtoinen elokuva Samurai Rauni Reposaarelainen ja sen syntyä kuvaava dokumentti.

Dokumenttielokuvissa
persoonia ja tarinoita

Festivaaleilla Suomen ensi-iltansa saava dokumenttielokuva The Allins peilaa kiistanalaisen amerikkalaisen rockmuusikon GG Allinin elämänvaiheita tämän perheen kautta.
Ensi-illassa nähdään myös suomiräpin kulttihahmo Edu Kehäkettusesta kertova Edumania.
Kotimaisista teoksista ohjelmistosta löytyy lisäksi helsinkiläisen graffitin vaiheita valottava Uudet Diktaattorit.
Ohjelmisto aikatauluineen julkaistaan heinäkuun lopulla. Lipunmyynti alkaa 4. elokuuta Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit