Sarianna Halonen | 2017-06-16
Näytä kommentit
  • 16139terttu jurvakainen – Luova ihminen ei voi jumittua johonkin tiettyyn tyyliin tai ilmaisuun, vaan löytää aina uusia polkuja eteenpäin ja pintaa syvemmälle, Jurvakainen kertoo kokemuksestaan vuosikymmenien ajalta.
  • 16141jurvakainen ty%c3%b6
  • 16140terttu jurvakainen miljoo

Taiteilija Terttu Jurvakaisella on juhlavuosi. On kulunut 50 vuotta siitä, kun Jurvakaisen ensimmäinen yksityisnäyttely ripustettiin Taidesalonki Bäcksbackan seinille Helsingissä vuonna 1967.
Tänä kesänä on lisäksi kulunut puolestaan 40 vuotta siitä, kun Jurvakaisen oma galleria avautui Muhokselle. Viikonloppuna avautuu Jurvakaisen 40-vuotiskesänäyttely.
– Näiden kuluneiden vuosien aikana olen pitänyt lukuisia näyttelyitä sekä kotimaassa että ulkomailla ja osallistunut myös jokaiseen järjestämääni kesänäyttelyyn omassa galleriassani vuodesta 1977 lähtien, Jurvakainen laskee.
Palo taiteen tekemiseen ei ole sammunut kymmenistä vuosista huolimatta.
– Koska luovuuden tuli yhä palaa sisälläni ja fyysisesti olen vielä jaksanut, on työskentely ollut vielä mahdollista, Jurvakainen kertoo.


Halu oppia


Vuodet ovat tuoneet mukanaan uutta.
– Siinä missä itsekin vuosien myötä olen taiteilijana kasvanut ja kehittynyt, on myös taiteeni saanut uusia muotoja ja sisältöjä.
Luovuuden into syttyy yhä samoista asioista kuin taiteilijan ensimmäisenä vuosinakin: monimuotoisesta luonnosta, ihmisten kohtaamisesta, musiikista ja kirjallisuudesta.
– Avoimuus nähdä ja kuulla kaikkea ympärillä olevaa antaa intoa ja voimaa katsoa huomiseen.
Jatkuva halu oppia ja oivaltaa uutta on pitänyt taiteen tekijän vireänä.
– Luova ihminen ei voi jumittua johonkin tiettyyn tyyliin tai ilmaisuun, vaan löytää aina uusia polkuja eteenpäin ja pintaa syvemmälle.
50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Jurvakainen on julkaissut vastikään myös 12. runoteoksensa, Valo halkaisee pimeyden.


Onnellinen ja kiitollinen


Viikonloppuna ateljeessa avautuvassa 40-vuotiskesänäyttelyssä on teoksia kaikkiaan 163. Jurvakaisen maalauksia niistä on noin 100.
– Omista töistäni suurin osa on aivan uusia ja kaikki kuitenkin parilta viime vuodelta. Sata teosta satavuotiaan Suomen kunniaksi, hän täsmentää.
Jurvakaisen abstraktien maalausten rinnalla ovat kulkeneet myös puoliabstraktisti toteutetut henkilö-, maisema- ja kukka-aiheet, joita tässäkin kesänäyttelyssä on taiteilijan mukaan runsaasti esillä.
Joka kesä näyttelyssä on myös vierailevien taiteilijoiden teoksia. Jurvakainen pyrkii löytämään näyttelyyn aina uusia, nuoria ja hyviä tekijöitä tuttujen tekijöiden rinnalle.
Tänä vuonna pääasiassa veistoksia ja lasitaideteoksia on Alma Juntuselta, Veikko Mylleriltä, Lasse Nissilältä, Veikko Nuutiselta, Ritva-Liisa Pohjalaiselta ja Veikko Törmäseltä.
Lauantaina galleriassa vietetään avoimien ovien päivää. Kesänäyttely on nähtävillä elokuun loppuun saakka.
– Olen onnellinen, jos olen onnistunut antamaan kaikkina näinä vuosina ja vuosikymmeninä elämyksiä, hengen ravintoa ja merkityksiä taiteen välittämänä.
– Olen kiitollinen heille, jotka ovat avoimin mielin ottaneet tämän kaiken vastaan ja ymmärtäneet taiteen suuren merkityksen ihmisen henkiselle hyvinvoinnille.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit