Nimim. Hohhoijaa, olisipa nuijalle töitä | 2017-05-19
Näytä kommentit

Mistä niitä köyhiä vielä keskuuteemme riittää, vaikka kaikki lupaavat aina vaalien alla toimia niin, ettei heitä enää olisi? Mihin ponnistelut huono-osaisten auttamiseksi häviävät, kun vaalit ovat ohi?
Miksi passivoidumme ja odotamme, että yhteiskunta tekee puolestamme kaiken? Tuntuu, että ihmisillä on vain pelkkiä oikeuksia ja velvollisuudet on unohdettu.
Ihmettelen puhetta, että lapsen pitäisi saada ilmainen päivähoito, vaikka molemmat vanhemmat ovat kotona ja nostavat yhteiskunnan tukea esimerkiksi asumiseen ja työttömyyteen.
Minun lapsuudessani ei ollut tietoa sen kummemmin subjektiivisesta tai muustakaan oikeudesta varhaiskasvatukseen. Meidät kakarat ”varhaiskasvatettiin” työn ääressä. Osasin lypsää lehmiä jo kuusivuotiaana ja osallistua voimieni ja kykyjeni mukaan kaikkiin kodin töihin.
Nykyäänhän sana ”työ” on myrkytetty. Se on jotain kummallista, joka rajoittaa vapaa-aikaamme ja vapauttamme nauttia elämästä. Sehän on aivan kauheaa riistämistä ja työnantajan mielivaltaa!
Suuri haloo nousee, jos joku ehdottaa, että jotain pitäisi tehdä sen eteen, että saa jotain yhteiskunnalta. Rahat eivät tipu taivaasta, vaan työtä tekevät maksavat ne veroina, jotta muut saavat nauttia antimista.
Kokonaisia sukupolvia on hukattu ylenmääräisellä paapomisella. Vika on järjestelmän, joka on pyritty tekemään niin aukottomaksi, että se tappaa kaiken oma-aloitteisuuden ja luovuuden siinä, missä tulisi löytää uutta sisältöä ja tarkoitusta hyvään elämään.
Myös ikärasismi ihmetyttää. Olet sitten mies tai nainen ja ikäsi alkaa viitosella, et saa uutta työtä, vaikka ammattitaitosi ja kokemuksesi ovat huippuluokkaa, eikä perheessänne enää sairasteta korvatulehduksia eikä muitakaan lastentauteja.
Jälkikasvu taas ei pääse töihin, kun ei ole työkokemusta! Miten sitä voi kertyä, kun enää ei ole harjoittelijoita, jotka tulevat kokeneempien oppiin?
Määrätty porukka alkaa puhua riistämisestä ja hyväksikäytöstä, jos ei heti makseta täyttä palkkaa ja saada muita etuuksia täysillä. Saa siinä sitten ruikuttaa nuorisotyöttömyydestä ja rakenneongelmista.

Hohhoijaa,
olisipa nuijalle töitä

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit